Hur fungerar uttagen?

För att ligga i linje med Anti Money Laundering- regler, så föreslår systemet att du använder tillvägagångssätt som ursprungligen användes vid din insättning.

Notera att det inte är alla utbetalningsalternativt som stödjer denna säkerhetsregel, bland dessa:

•MasterCard
•Maestro (UK-baserat)
•Paysafecard
•Przelewy24

Systemet kommer således inte tillåta utbetalningar till dessa metoder och du kommer att ges möjlighet att välja en alternativ metod, som är lämplig för dig med hänsyn till listan av tillgängliga alternativ.

Logiken är enkel och rak: om du sätter in 100 kronor med Visa så måste du dra tillbaka dessa 100 kronor till samma konto innan du kan göra uttag med en annan metod.

Om du endast använder en insättningsmetod och önskar att dra tillbaka dina vinster, då kommer du att ges möjlighet att dra tillbaka hela beloppet via en transaktion.

Om du använt flera metoder för insättningar när du vill ta ut dina vinster, måste du först täcka de innestående beloppen för var och en av insättningsmetoderna. Varje metod kommer att kräva en separat transaktion. Därefter kan du dra tillbaka dina vinster via valfri metod, eller till och med registrera ytterligare en.

Rent generellt så kommer du att ställas inför två typer av uttag: ett uttag för att rensa utkrävda belopp på en specifik utbetalningsmetod, eller ett uttag för att ta ut dina återstående vinster till en valfri utbetalningsmetod.

Kortinsättningar tar en sekund, men uttag tar längre tid. Varför?
I verkligheten får vi inte dina pengar omedelbart. När du gör en insättning frågar vi din bank om auktorisering och om banken svarar ja krediterar vi ditt konto. Pengarna kommer i verkligheten senare, men varför skulle vi inte lita på din bank?

Olyckligtvis kommer inte banken lita på oss när det gäller ditt uttag. Vårt löfte att vi skickar dig pengarna är inte nog, därför placeras pengarna inte på ditt konto förrän banken fysiskt fått pengarna.

Normalt tar det runt tre arbetsdagar för pengarna att nå ditt konto.