Historian om oddsspel

Oddsspel
Oddsspel är när man satsar en summa pengar på utgången i ett sportevenemang. I stort sett har folk spelat på resultat så länge sport och tävlingar existerat, och oddspel kan spåras så långt tillbaka som 1,000 f.Kr. när kineserna satsade på utgången i lopp mellan djur.

Oddssättning började bli stor business på 1800-talet, när sport och således oddsspel blev mer och mer organiserat. Även om spel på sport hade varit populärt under många år, innebar avsaknaden av enhetliga ligor och anläggningar att de flesta tävlingar var begränsade till regionala eller stadsbaserade events, vilket gjorde att folk ofta blev skeptiska till legitimiteten hos oddssättarna. Under tidigare år var fusk och korruption utbredd.

I Storbritannien hjälpte uppkomsten av organisationer som Football League och professionella Rugby Union leagues till att minska fusket som vanligtvis hade blivit förknippat med oddsspel tidigare. Folk kunde nu spela på etablerade arenor utan rädsla att bli lurade. Platser som USA följde och började att förena idrottsevenemang under denna tid, och spel på hästar och baseball blev populärt bland de amerikanska spelarna.

Uppfinningen av tv:n spelade en viktig roll för att främja den utbredda populariteten av oddsspel, eftersom oddsspelare inte längre behövde resa stora avstånd för att bevittna ett evenemang. De kunde gå ner till sin lokala bookmaker eller casino, lägga sina spel, och sen följa matchen från sitt eget vardagsrum.

Framväxten av Internet har fört med sig ännu större möjligheter för bookmakers och spelarna. Inledningsvis var spel på nätet trögstartat då människor inte var villiga att ge ut detaljer såsom kreditkortsnummer etc. via Internet av rädsla för att det skulle bli stulet, eller för att vinster inte skulle betalas ut. När folk blivit mer medvetna om åtgärderna som vidtagits av spelbolag för att öka säkerheten och nu är det allmänt uppskattat och säkert över hela världen. Alla transaktioner på spelsidor som Betway.com är säkrade med ett 128-bitars digitalt certifikat från Thawte, ledande inom online-säkerhet.

Spelare hos betway kan spela på hundratals marknader för nästan alla tänkbara idrottstävlingar. Fotboll, ishockey, rugby, tennis, motorsport, boxning och basket är de mest populära, och möjligheten till att spela live tillåter spelarna att satsa på sina favoritsporter när de är i full gång. Pengarna tillbaka-specialare, dubbla vinsten-kampanjer och andra aktuella erbjudanden är ett vanligt inslag för att hålla spelupplevelsen på nätet fräsch och rolig.